• Hjärnbalans Twitter
 • Hjärnbalans Facebook sida

Kontakt

marika@hjarnbalans.fi

tfn. +358405013476

Facebook: @marikaberglund17

Mottagning på Younuium Body & Mind Center i Ekenäs.

Det är också möjligt att träffas hemma hos dig eller på en annan valbar plats.

Medlem i Mental Trainers Finland-förbundet för mentala tränare i Finland rf

FO-nummer: 1806494-2

Mental Träning

Ett lättare liv

Mental träning är en resa från nuet till framtiden. Genom träningen utvecklar du dina inre styrkor, jobbar med dina tankar och känslor och hittar inre bilder som driver dig framåt mot attraktiva mål som du har lagt upp.

Att träna mentalt innebär att du precis som i fysisk styrketräning  steg för steg övar upp din mentala styrka så att du kan uppnå din optimala potential i olika situationer i livet. Träningen stärker dig så att du känner dig säker, lugn och trygg även när livet svajar.

Tjänster

Individuell session

Mottagning på Younium Body&Mind Center på onsdagar kl 14:30-19:30.

Vi kan också träffas hemma hos dig, ute i naturen, hemma hos mig i mitt mottagningsrum eller på annan valfri plats. 

 Möjlighet till rabatterat pris vid flera sessioner. 

62€/h

Föreläsningar

Ta kontakt för förfrågan om offert för föreläsning kring ett önskvärt tema för en mindre eller större grupp.

Om du inte har eget utrymme till förfogande kan föreläsningen hållas på Younium Body&Mind Center. Då ingår hyran i priset för föreläsningen.

Fråga om offert

Workshops

Ta kontakt för förfrågan om tema och offert för workshop för ditt arbetsgäng, ditt kompisgäng etc.

Fråga om offert

Vad är mental träning?

Mental träning är en resa från nuet till framtiden. Genom träningen utvecklar du dina inre styrkor, jobbar med dina tankar och känslor och hittar inre bilder som driver dig framåt mot attraktiva mål som du har lagt upp.

Att träna mentalt innebär att du precis som i fysisk styrketräning  steg för steg övar upp din mentala styrka så att du kan uppnå din optimala potential i olika situationer i livet. Träningen stärker dig så att du känner dig säker, lugn och trygg även när livet svajar.

 

Vad vill du ha mer av i just ditt liv? Vad vill du ha mindre av?

 

Du kan träna Personlig utveckling; din självbild (inkl. självinsikt,självkänsla, självförtroende) attityder, mål, motivation, koncentration, livsglädje och stresshantering. Du kan träna ett problemområde; kanske vill du bli bättre på att prata inför andra, bli av med en rädsla eller en fobi, bli av med en ovana/ett negativt beteende( t ex sluta röka, sluta bita på naglarna m.m), få bättre kvalitet på sömnen, minska ångest eller gå ned i vikt etc. Kanske du helt enkelt vill lära dig att bara slappna av och vila i tanken på att det är fint att bara finnas till i nuet. Mental träning är en förändringsprocess där du äger både processen och resultatet. Det  är en systematisk och långsiktigt uppbyggd träning av mentala förmågor, attityder och processer. Syftet är att du blir mentalt starkare, du höjer din livskvalitet och finner en bättre balans i just ditt liv.  Genom processen blir du den  bästa uppgraderade versionen av dig själv!

 

Mental träning är friskvård- i mental träning jobbar vi inte med diagnoser. Vi tittar  inte i backspegeln. Vi jobbar härifrån och framåt med de mål du lägger upp.

Den finaste gåva du kan ge till en annan människa är din egen personliga utveckling. Jag brukade säga: ‘Om du tar hand om mig så ska jag ta hand om dig.’ Nu säger jag istället: ‘Jag tar hand om mig för din skull om du tar hand om dig för min skull.

~ Jim Rohn 

Aktuellt

o.erbjudanden

Bekantnings besök

Gratis bekantnings besök.

fr o m 20.05.2018

00.00€

Läs mer

Morsdagserbjudande

-15% rabatt på engångstjänst inom hemservice eller första besöket av flera.

23.04-13.05.2018

Läs mer

Föreläsning

Mental träning i vardagen-vad handlar det om egentligen?

30/01/2018 kl. 19:30

15€

Läs mer

Vad tjänar jag på att träna mentalt?

Varje dag styrs och påverkas våra handlingar och beteenden av tankar, bilder och känslor. Oftast är vi inte medvetna om de tillstånd som dessa skapar inuti oss eftersom de finns i vårt undermedvetna och vårt undermedvetna kan inte skilja på fantasi och verklighet. Det undermedvetna kan alltså inte skilja på vad vi har upplevt och det vi bara har tänkt, eller på våra positiva och negativa tankar. Vårt undermedvetna arbetar med de föreställ­ningar som vi förmedlar till oss själva. Genom Mental träning blir du mer medveten om dessa saker och lär dig att styra dina tankar, känslor och bilder till ett optimalt tillstånd för just dig. Du lär dig att se bilder av dig själv i goda situationer-att skapa din framtid.

 

Många studier har visat att regelbunden Mental träning leder till  bla:

 • förbättrad fysisk och psykisk hälsa

 • man känner sig piggare

 • bättre sömn

 • mindre stress

 • jämnare blodtryck

 • ökad självkänsla och bättre självförtroende

 • ökad koncentration och bättre fokus

 • ökad arbets-och livsglädje

 • ökad kontroll, bl a på att styra dina tankar,känslor

 • större säkerhet, trygghet och lugn

 • bättre prestationer

 • bättre sociala relationer

 • ökad förutsättning att uppnå mål

 

Många studier visar på att på de arbetsplatser där man avsätter tid för regelbunden mental träning uppnås en rad positiva effekter. Det handlar bland annat om förbättrade samarbeten, ökade arbetsprestationer samt ökad inlärningsförmåga dvs mycket av det som bidrar till en bra stämning på arbetet.

Det är aldrig för sent att bli vad du kunde ha blivit.

~ George Elliot

Mental Träning i praktiken

Den mentala grundträningen består av muskulär samt mental avslappningsträning. Därtill kommer små integrerade övningar i vardagen. När grundträningen är gjord går vi vidare till personutvecklande träningsprogram och övningar och/eller olika problemområden som du vill jobba med.

Den mentala träningen knyts ofta ihop med NLP,  Neuro-Lingvistisk Programmering, som är en benämning för verktyg, modeller och förhållningssätt för personlig utveckling och kommunikation. NLP fokuserar på att uppnå snabba och varaktiga resultat.

Ex. på en individuell session: under den första sessionen kartlägger vi ditt nu-läge och  lägger upp en handlingsplan för ett ny-läge där ditt attraktiva mål ingår. Jag  ställer kraftfulla frågor, men du äger processen, handlingsplanen och det slutliga resultatet. Förutom handlingsplanen får du ett träningsprogram med dig hem efter den första sessionen. Vanligtvis träffas vi 3-5 gånger och mellan sessionerna håller vi kontakten.

Om du känner det som om du driver omkring i livet så är det bara för att du inte har valt ut en plats att åka till.

~ Anders Haglund

För vem?

Mental träning är till för alla, för varenda människa på vår jord! Mental träning passar utmärkt för enskilda personer, olika grupper, studeranden och unga vuxna, idrottare(prestationer), personer som vill förebygga utmattning, ledare/chefer, företag, föreningar, organisationer...ja för varenda en som vill uppnå den bästa uppgraderade versionen av sig själv och jobba för ett bättre liv och en bättre värld.

Var?

En stor fördel med Mental Träning är att du kan göra träningen var som helst, nästan när som helst! Du behöver inte lämna bort träningen om du åker på semester eller arbetsresa, eller ligger sjuk i feber. Om du vill är det möjligt att träna ändå! Perfekt eller hur?

 

Min mottagning kommer att finnas på Younium Body& Mind Center (Ekenäs), men om du så önskar kan vi träffas hemma hos dig eller på en annan av dig vald plats (helst ett lugnt ställe). Detta fr o m 1.7.2017.

Du behöver inte vara annorlunda än den du är. Du behöver bara vara mer av den person du redan är.

~ Brian Tracy

Vanliga frågor

Fråga: Jag går hos psykolog och jag tar mediciner för mitt psykiska mående, kan jag ändå utföra Mental träning?

 

Svar: Mental träning handlar om naturliga fysiologiska processer vilket gör att terapi och Mental träning går väl hand i hand. I den Mentala träningen ser vi människan bakom diagnosen och jobbar med personen inte med diagnosen.

 

Dock finns det alltid individuella skillnader på oss människor så det är viktigt att både klient och Mental tränare är observanta på ev. reaktioner och hur träningen fungerar. 

Fråga: Jag skulle vilja pröva på Mental träning men jag vill gärna ha en kompis med första gången. Är det okej?

 

Svar: Absolut! Din kompis (eller en familjemedlem) är välkommen med om du känner att du behöver hens stöd.

Fråga: Jag är pensionär. Passar Mental träning för mig?

 

Svar: Mental träning passar för alla åldrar och alla livssituationer! Det är vanligt att man reflekterar över någonting man vill förändra i sitt liv när man äntligen har mera tid över för sig själv. 

Referenser

Mentalträning har gett mej en huvudvärksfri vardag!! Det har gett mej lugn i kropp och själ samt gott humör. Jag har även hittat min goda, positiva syn på livet igen. Bättre nattsömn. Mera energi och viljan att göra saker MED min familj och FÖR mej själv

~ Daniela Eneberg

 

Att träna mentalt har stärkt mig på många sätt. Jag har börjat våga tro på att jag kan, gett mig bättre självfö rtroende. Jag har fortsatt använda mig av övningarna i min vardag och i min träning och det har gett bra resultat.

~ anonym

 

Jag kan bättre ta till vara nuet och njuta.. känner mig lugnare o säkrare på mig själv inget berg är för stort att ta sig an.

~ Anna Lindberg

 

Marika Berglund

marika@hjarnbalans.fi

T +358 40 501 34 76

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon

Mottagning på Younium

www.younium.fi

Trollbergsvägen 12

10600 Ekenäs

Finland

FO-nummer: 1806494-2

Den mest inflytelserika person du kommer att prata med idag är du, så var noga med vad du säger till dig själv.

~ Anders Haglund