Om mig

Hej från mig! Jag är Marika, 47 år. Jag bor på en ö, i Ekenäs i södra Finland med man, två bushundar och en prinsess-katt. Jag är en stolt mamma, farmor&mormor. 

Många känner mig som den glada "cyklisten", som susar fram på en cykel i ur och skur, sommar som vinter.

Jag tycker om att läsa, skriva, fotografera, sticka, pyssla kort, promenera, laga mat &baka. Jag gillar att pyssla i hem&trädgård, busa med barnbarnen, titta på kostymdrama på film och träffa familj&vänner. 

 

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag alltid hjälpt andra, tagit hand om andra, funnits till hands och haft omsorg om personer i min närhet. Som äldst i en syskonskara på fem var det naturligt att ta hand om småsyskonen och att leka med dagbarnen som min mamma skötte om.  Förutom mina egna tre barn har jag genom åren skött om släktens barn och även åldrande släktingar.

 

Jag har drygt 20 års erfarenhet bakom mig i närvårdaryrket där mitt hjärta alltid har klappat extra varmt för att handleda och stöda personer med olika funktionshinder. Jag har arbetat på dagis, som vårdare på boenden, som stödperson för fritidssysslor, som avlastare för anhörigvårdare, som personlig assistent, inom hemservice...  Jag har en vilja att hjälpa till, låna en hand, ett par ögon,  ett öra, en famn... finnas till hands nära en medmänniska.

I mitt arbetssätt strävar jag till att göra skillnad för den enskilda individen. Några av de ledande orden i mitt arbete är självbestämmande, värdighet, delaktighet, integritet, meningsfullhet, omsorg, respekt, empati, glädje och  trygghet.

 

Jag är intresserad av att använda alternativ kommunikation och ett pedagogiskt arbetssätt. Jag har alltid haft en längtan efter att fortsätta utvecklas, att inte stagnera, att upptäcka mer i livet, upptäcka mer om mig själv, hitta mera balans och harmoni. I maj 2017 blev jag utexaminerad Mental Tränare efter 2 års studier vid sidan om  förvärvsarbetet. Jag är övertygad om att Mental Träning är någonting alla människor har nytta av, och jag vill vara med om att föra ut budskapet vad det innebär att träna mentalt, hur vi alla kan uppnå bättre livskvalitet genom en förändring i våra mentala processer. För mig personligen har det gett massor med insikter, upptäckter och en fantastisk utveckling på personnivå. Jag delar mer än gärna med mig och kombinerar mina kunskaper i mitt företagande inom HjärnBalans.

 

Sedan 1.7.2017 driver jag mitt företag HjärnBalans där jag erbjuder hemservice för alla samt mental träning. 

Jag försöker inte dansa bättre än någon annan.

    Jag försöker bara dansa bättre än mig själv

~ Mikhail Baryshnikov

Marika Berglund

marika@hjarnbalans.fi

T +358 40 501 34 76

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Den mest inflytelserika person du kommer att prata med idag är du, så var noga med vad du säger till dig själv.

~ Anders Haglund

FO-nummer: 1806494-2