Marika Berglund

marika@hjarnbalans.fi

T +358 40 501 34 76

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Den mest inflytelserika person du kommer att prata med idag är du, så var noga med vad du säger till dig själv.

~ Anders Haglund

FO-nummer: 1806494-2

Vad är Din Drivkraft?

May 7, 2017

När jag vid morgonkaffet satt och funderade på vad som kunde vara ett bra ämne att skriva om just idag kom jag osökt att tänka på motivation. Det här kom sig av att min man med hund just denna dag hade ett spårprov på agendan och även av det faktum att motivation hänger så väldigt tajt ihop med mål och målprogrammering som jag skrivit om i de senaste inläggen. I skrivande stund vet jag att ekipaget lyckades riktigt bra i provet och jag har ”intervjuat” min man för att få veta hur han upplevde sin egen och hundens arbetsmotivation. Det står helt klart och tydligt att deras gemensamma motivation var att de hade roligt längs vägen (rent bokstavligt), tilltro till varandra och situationen. Mannen upplevde kontroll över situationen och ett lugn infann sig då han märkte att det hela avancerade bra uppgift för uppgift. Hunden var kanske stundvis motiverad av en godisbit, men också andra faktorer motiverade honom, så som att få leka, fortsätta spåra etc. Och både förare och hund blev stärkta i sitt självförtroende av en lyckad prestation. Det föder förstås nya mål och ny motivation.

 

Enligt synonymordboken synonymer.se på internet kan man istället för motivation använda ord  så som: drivkraft, intresse, viljeriktning, inspiration, morot, lust och sporre. Personligen gillar jag ordet drivkraft. Vad är det som driver mig framåt? Är det en fråga du har frågat dig själv på sistone? Nu är det förstås så att vi har olika drivkrafter inom olika områden i livet, men sist och slutligen handlar det alltid om ett starkt begär som alltid kommer inifrån oss själva. Ingen annan kan motivera oss eftersom motivation aldrig kan komma utifrån! Om du är intresserad att läsa mer om motivation finns det en tunn, lättläst bok som heter ” Motivationsmyten” -skriven av Martin Ehdin. I boken tas det upp bl a kring detta varför högre lön, bonusar, motivationskurser etc inte lyckas motiverar oss under någon längre tid. Varför? Jo, det är just därför att dessa saker inte kommer inifrån oss själva.

 

Det här leder mina tankar vidare till de ”Individuella lönetilläggen” eller ”duktighetstilläggen” som de också kallas så där småironiskt. Jag har varit anställd på ett par arbetsplatser där dessa tillägg har basunerats ut som morot till att alla på en arbetsplats ska jobba på så bra som möjligt för det kan ju hända att man får ett tillägg av de få som delas ut. Hur tänker man här? Ibland har det redan från början varit klart som korvspad vilka arbetstagare som ska få dessa tillägg. Ingen ”surprise” då dagen kommit då det utannonserats. Hur mycket motiverar sådant de övriga? Åtminstone jag hör till den skaran som inte blir motiverad av en extra peng. Varken före eller efter att ha fått tillägget har det påverkat min motivation. Jag har t o m hamnat in i en vild diskussion med en chef en gång eftersom jag talade om att jag inte bryr mig om jag får den extra pengen eller ej-jag jobbar ändå som mitt bästa jag varenda dag! Min motivation finns inuti mig själv. Och ja, jag har fått det omtalade tillägget.. men det kändes föga motiverande eftersom det var efter en period då jag drabbats av utmattning pga arbetsmiljön m.m. Högst antagligen hade jag och andra med mig samt före mig haft nytta av ett motiverande arbets-tänk innan utmattningen?

 

 

Jag tror att det finns mycket arbete att göra kring motivation och arbete, ledare och arbetsgrupper. En bok som jag nyligen läste och som gav mig många insikter och aha-upplevelser är ”Dra åt samma håll” av Susanne Pettersson och Göran Persson. Boken handlar om gruppers balans/obalans. Jag upplevde många tankar av typen ”tänk om jag haft det här att tillgå….” då jag hade behövt det i olika arbetsgrupper, i synnerhet där jag varit i ledande position. Jag tar en hel del med mig från den här boken och det viktigaste för mig är ram-tänket, att skapa goda tillstånd, att stärka både självkänsla och självförtroende hos en grupp/varje enskild individ i gruppen. Det sistnämnda samt ramarna är grunderna i en grupps motivation och framåtanda. Det finns en hel del praktiska tips och råd i boken och jag kan varmt rekommendera den till alla som jobbar i ledningspositioner eller annars är intresserade att ta reda på hur man bygger upp en motiverad arbetsgrupp. För tyvärr är det ju så att många arbetsplatser sätter upp mål inom en liten tillsatt arbetsgrupp medan övriga arbetstagare blir utanför och får endast ett meddelande om vad som har beslutats ”kring runda bordet”. Det här är helt klart en stressande faktor och en stor anledning till att motivationen och arbetsglädjen sjunker. Alla behöver få bidra, ha sina egna mål samt gruppens gemensamma mål att jobba efter. Då först mår alla i en grupp bra och jobbar målmedvetet och motiverat för samma sak. Jag hoppas på en bättre värld där allt fler arbetsplatser börjar jobba efter konceptet att dra åt samma håll.

 

Motivation är ett ämne man kan skriva hur mycket som helst om och jag inser att jag låtit tankarna flyga idag. Jag har varit i flow! (kanske något jag tar upp i nästa inlägg)

Som kuriosa och avslutning kan tilläggas att detta var min mans tredje prov med hund (olika hundar) och att han aldrig innan känt sig lika lugn inför ett prov som inför dagens. Ändå gick det föregående provet inte så bra så man kunde kanske tro att han borde ha varit spänd nu idag.  Jag frågade honom hur det kan komma sig att han var så lugn? Med ett leende svarade han att han hade kommit ihåg att göra lite avslappnings-, och andningsövning före.

 

 

 

 

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Gilla
Please reload

Senaste inlägg

June 13, 2017

April 16, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Taggar