Nya tag på bloggen och en ny hobby

April 8, 2018

 

Hej på er alla!

 

Efter ett oförskämt långt uppehåll i bloggandet är jag nu tillbaka och tänker idag skriva ett litet sammandrag av tiden som passerat i mitt liv sedan jag senast satt och knattrade ner ett blogg-inlägg. 

Senast jag skrev var det sval och regnig sommar och jag drömde mig bort till Greklands värme och dofter varenda dag. Dock fanns det inte möjlighet för ett sådant besök i verkligheten för det hände så många spännande saker i mitt liv just då. Bl a körde jag igång mitt företag HjärnBalans och så fick jag två nya barnbarn (kusiner) med endast två dagars mellanrum! Wow, plötsligt var jag både farmor och mormor och hade 3 ljuvliga barnbarn att glädjas åt! Måste nog också medge att det tog ett tag att ta in läget; att jag faktiskt har kommit till denhär punkten i livet nu... att jag åldras och det går inte att stoppa även om jag känner mig som en ung flicka inuti. Men det har absolut sina fördelar då jag ju t ex  får skylla glömska och tassigheter på att jag ju är en fammo/mommo :) 

 

Höjdpunkten på sommaren var förutom de nya familjemedlemmarnas ankomst besöket i MuminVärlden tillsammans med äldsta barnbarnet. 

På sensommaren avnjöt jag några camping weekender tillsammans med min man, våra hundar och vår katt (som älskar husvagnsliv!). Vi besökte några av våra favoritställen och kopplade av i omväxlande väderlek. Det minst roliga var kanske att vara omgiven av alla hundratals gäss på Ruissalo Camping... Ni kan kanske tänka er att familjens engelska springerspaniel tyckte det var desto roligare! 

 

Efter sommaren tog arbetet i företaget fart på allvar och det är en orsak till att det har varit tyst på bloggen. En annan bidragande orsak är att den mörka tiden på året inte är min bästa tid. Jag tycker att det blir svårare för varje år att utstå mörkret trots olika knep jag tar till . Jag är alltid mindre kreativ under hösten och vintern. I februari brukar en del av energin och kreativiteten återvända. Tillsammans med de vackra, skira snödropparna som tittar fram ur snön. 

Ett av mina knep denhär vintern för att hålla energin och hjärnan igång har varit att lära mig en ny hobby; att sticka sockor. Jag kom fram till att det fyllde många funktioner, bl a är det otroligt avkopplande eftersom du hamnar att vara väldigt nuvarande när du stickar. Isynnerhet som nybörjare och om du stickar mönster. 

Det är lite roligt också eftersom jag i den mentala träningen, under en kursdag för ungefär ett år sedan, gjorde en övning som gick ut på att tänka på något man vill göra men  tror att är omöjligt att göra/lära sig. Då valde jag  att sticka; att det var omöjligt att lära mig trots att jag ville göra det. Via övningen planterade jag ett frö till att det är möjligt om jag gör på ett visst sätt och vet var jag ska börja. Fröet behövde tydligen en liten tid för att gro men sedan gav jag mig i kast med det jag ville göra och jag lyckades få till ett par riktigt snygga sockor. Sedan dess har det blivit många fler. Nu är det dock stick-paus för snart börjar trädgårdsarbetet. 

 

 

Föreläsningarna kring mental träning var rätt så många under hösten. Jag var förvånad och jätteglad över intresset! Det var pirrigt och spännande med åhörare från olika brancher. Föreläsningen "Att orka i arbetet och vardagen med hjälp av mental träning" har varit speciellt populär och efterfrågad. Det är ett brännande aktuellt ämne i vår tid och jag är glad över att ha möjligheten att sprida några tips om hur man kan se till att må så bra som möjligt både i arbetslivet och livet runtomkring. 

 

Hemservice -delen i min verksamhet har kört igång riktigt fint och på det här årets sida har det glatt mig att intresset för högläsning har varit stort. Jag tycker själv att det är så roligt att leta fram roliga och intressanta böcker att läsa för andra. Det blir en härlig gemensam stund med leenden, skratt och minnen. 

 

Såhär fortsätter vardagen med små och större utmaningar medan vårsolen lyser så härligt och de gula och lila krokusarna blommar i vår söder-rabatt som ett löfte om att ljuset har återvänt och att det vi sår/sätter gror bara vi väntar tålmodigt och med tillförsikt. 

 

Nu önskar jag er en skön vår och så återkommer jag snart med en liten reflektion om hur det känns när man kraschar mobilen i asfalten och man inte kan nås eller nå andra på ett tag.  En både nyttig och skrämmande upplevelse. 

 

                                             Marika

 

 

 

 

 

 

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Gilla
Please reload

Senaste inlägg

June 13, 2017

April 16, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Taggar

Marika Berglund

marika@hjarnbalans.fi

T +358 40 501 34 76

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Den mest inflytelserika person du kommer att prata med idag är du, så var noga med vad du säger till dig själv.

~ Anders Haglund

FO-nummer: 1806494-2